ALT I SOLCELLER Landsdækkende service og installation online CHAT support 
 RING TIL OS + 45 8872 3380

Product was successfully added to your shopping cart.

Solceller solcelleanlæg optimal solenergi

Den rigtige placering af solcelleanlæg giver høj solenergi
Placeringen af dit solcelleanlæg har stor betydning for, hvor godt anlægget udnytter solens stråler. I Danmark er den bedste placering stik syd med en hældning på 30-40 grader.

Solceller optimal placering

Skemaet viser forventet produktion for solcellerne i forhold til den optimale placering. Tallet er angivet i % og tallet 100 svarer derfor til placering på taget til størst mulig el-produktion fra solcellerne.

Selv om dit hus ikke ligger 100% optimalt i forhold til syd, så kan du stadigvæk få solceller på dit hus og masser af solenergi. Hos X-Sol Danmark laver vi en grundopmåling af dit hus, samt laver beregningerne med lysindfaldet på dit tag. Ud fra disse tal kan vi bestemme, hvor mange solceller du skal have ekstra på taget for at få det samme ud af dit solcelleanlæg, som hvis dit hus lå direkte syd.

Dine solceller skal have direkte sollys

Når du har valgt at få solceller, er det vigtigt, at dine solceller får direkte sollys flest timer i døgnet, solceller Sommer og vinteralle 365 dage om året.
Det kan dog være svært at få den store effekt af solcellerne i november, december, januar,
da solen ikke står så højt på himlen som i de øvrige måneder.

Solceller er følsomme overfor skygger og bør som udgangspunkt placeres, så der ikke er nogle skygger, der rammer dem i løbet af dagen. Solcellepaneler er serieforbundne, og det betyder i praksis, at selv en skygge på et lille areal kan reducere ydelsen på en større del af solcelleanlægget. Det er derfor vigtigt at vurdere placeringen af solcellerne i forhold til skyggegivere, i form af træer, nabobygninger, kviste, skorstene og lign. Tagfladen er ofte god, da den på forhånd giver en skrå og skyggefri anlægsflade med nem adgang til husets installationer.

Når du får en energikonsulent ud fra X-Sol Danmark, vil konsulenten gennemgå alle disse ting sammen med dig og komme med sin anbefaling for, at du får den optimale placering af dine solceller til udnyttelse af dit solcelleanlæg.

Husk, at en energikonsulent fra X-Sol Danmark er gratis rådgivning til dig, og er din sikkerhed for kvalitet.