HURTIG LEVERING BETALING MED KREDITKORT online support 24/7
 RING TIL OS + 45 2632 2045

Product was successfully added to your shopping cart.

Fakta om solceller - solcelleordningen 2015 for solcelleanlæg

Solcelleordningen 2015 fakta solcelleanlægOptimal placering af solcelleanlæg
Valg af solcelletype
10 års totalgaranti

Solcelleordningen 2015

Hvad betyder de nye solcelleregler for dig?

De nye solcelleregler er endelig en realitet. Solcellekøbere er i fuld gang med at gøre, hvad de kan for at sikre sig en plads i den attraktive pulje, der gør det muligt at købe solceller med forhøjet statsstøtte. Prisen på solceller er faldet, siden markedet toppede i 2012, og med de nye regler kan et anlæg til 50.000 kroner generere en indtjening på over 150.000 kr. i anlæggets levetid.

 
Siden de første meldinger om, at den nye lovgivning er på vej, dukkede op i medierne, er X-Sol Danmark blevet stormet med henvendelser fra danskere, som vil købe solceller og sikre sig plads i puljen. Den meget korte frist, danskerne har til at få en aftale i hus, så de er klar til at søge plads i puljen, der åbnes midt i marts, har fået dem til at handle hurtigt.
 
Det får du ud af at købe solceller under de nye regler
De nye regler for solceller sikrer dig 1,02 kr. pr. kWh, dit solcelleanlæg producerer, som du ikke selv kan bruge. Dette er vel at mærke kun, hvis du kommer med i puljen for 2015. Der åbnes for ansøgning den 16. marts 2015 kl. 10, og for at sikre dig en plads skal du have en aftale om køb af solceller klar. Aftalen skal indeholde en erklæring fra leverandøren om, at aftalen kan ophæves, hvis du ikke opnår plads i puljen.
 
- Det betyder, at du reelt kun har 4-5 uger til at få en aftale i hus, hvis du vil være på den sikre side. Vi har derfor kørt alt i stilling til de her uger, og det er der også behov for med det tryk, vi oplever. Der er ingen tvivl om, at mange har fået øjnene op for solceller efter boomet i 2012. De har bare ventet på, at de nye regler skulle træde i kraft. Der bliver aldrig bedre vilkår for solcelleejere end det her. Når næste års pulje åbner, vil statsstøtten være nedsat til 88 øre.

Fakta 
  • Solcellepuljen for 2015 er åben fra den 16. marts kl. 10 og frem til den 31. maj
  • Puljen er på 12 MW for anlæg til private boliger – svarende til 3-4.000 anlæg
  • Ansøgning til puljen foregår via Energinet.dk
  • For at ansøge om plads i puljen skal man have skriftlig dokumentation for aftale om køb af solceller
  • Dokumentationen skal indeholde en erklæring fra leverandøren om, at aftalen kan ophæves, hvis der ikke opnås plads i puljen
  • Afregningsprisen for anlæggets overproduktion er 1,02 kr. pr. kWh i 2015
  • Anlæggene må højst være på 6 kW