Der er ingen varer til sammenligning
Velkommen til X-Sol Danmark.
Michael Withander svarer løbende på spørgsmål fra interesserede folk på Flex solceller. Derfor har vi lagt de fleste spørgsmål og svar op her.
Er der nogle spørgsmål, du ikke fik svar på, kan du altid sende en mail til michael@x-sol.dk, så skal vi hurtigt komme tilbage med svar.
Tip når du vil have fleksibel solceller
Tip 1. Hvilket fleksibel solcelle skal jeg vælge?
Når du køber et konventionelt solcellepanel i Danmark, vil det næsten helt sikkert have nogle branchekvalitets- og sikkerhedscertificeringer, der er anført på produktdatabladet.
Kontroller produktdatabladet, inden du køber et fleksibelt solcellepanel, og se efter kvalitetscertificeringer såsom ISO 9001 eller IEC 61215. Selvom certificeringer ikke er en produktkvalitetsgaranti, indikerer de, at en minimumsfremstillingsstandard blev opfyldt.
Tip 2: Tjek garantien
En god garanti indikerer, at producenten har tillid til kvaliteten af deres produkt. Vores modeller har de bedste garantier på fleksible solpaneler.
Tip 3: ETFE solceller til båd
Fleksible solpaneler er konstrueret ved at klemme solcellerne mellem lag af en polymer. Solceller hvor ETFE (ethylentetrafluorethylen), er det bedste til marine miljø. ETFE har lidt bedre lystransmission og er også mere holdbar, hvilket er en vigtig overvejelse, når din solcelle udsættes for saltvand.
Tip 4: Hold øje med producenter, der reklamerer for SunPower
SunPower er en velkendt producent i USA, der er kendt for at fremstille solceller af høj kvalitet med høj effektivitet. SunPower fremstiller fleksible paneler baseret på deres Maxeon-serie af celler, men de sælger også Maxeon-celler til tredjepartsproducenter.
Du vil ofte opdage, at disse producenter annoncerer, at de bruger SunPower-celler, derfor vil vi anbefale at du ser på hvilken celle der er brugt, og derudover så tilbyder SunPower 2 års produkt / 5 års ydelsesgaranti.
FlexLight og FlexUltra solceller
1. Hvor meget kan jeg bøje et solpanel?
Flex solceller har en bøjnings- eller krumningsradius på 5 meter; den minimale radius man kan bøje Flex solcellen, uden at den knækker eller beskadiges eller levetiden forkortes.
Bøjes solcellen til det makimale, vil vi anbefale at lave det som en permanent installation, i sted for en mobil løsning, som man tage af og på. Bøjning frem og tilbage til det maksimale kan stresse solcellen, og til sidste beskade den.
2. Hvilken solcelle passer til mit batteri?
36 watt Flex solcelle optimal op til 30 Ah batteri
75 watt Flex solcelle optimal op til 60 Ah batteri
90 watt Flex solcelle optimal op til 80 Ah batteri
150 watt Flex solcelle optimal op til 120 Ah batteri
3. Er Flex solcellerne vandtætte?
Flex Ultra solcellen tåler vand, saltvand, og samledåserne og stik er vandtætte (IP65 godkendt), så den uden problemer kan monteres på din båd.
4. Hvor skal solcellen placeres?
Det er vigtigt, at du sørger for at placere din solcelle på et solrigt sted og prøve at undgå skygge. Skygger det på solcellen, vil effekten blive mindre, men du får stadigvæk strøm. Det kan samtidig være en god ide at have ekstra plads med i overvejelserne, hvis du senere ønsker at udvide med en ekstra solcelle.
5. Hvorfor skal jeg bruge en regulator / batterilader?
Med en regulator tilsluttet din Flex solcelle, holder du dit batteri beskyttet mod overopladning, men holder det også altid fuldt opladet. Alle vore regulatorer har en beskyttelsesstyring, som beskytter dit batteri mod overopladning. En regulator er hjertet i dit anlæg. En dårlig regulator kan skade dit batteri, hvorimod en god regulator kan forlænge dit batteris levetid.
6. Kan jeg udvide med ekstra solceller?
Bliver behovet for mere strøm større, kan du udvide dit anlæg med ekstra Flex solceller. Du kan let udvide dit solcelleanlæg med en solcelle mere helt uden at trække nye kabler. Det eneste, du skal have, er en ekstra Flex solcelle og måske en ny regulator, hvis din regulator ikke er stor nok til at håndtere flere watt/amp. Tag en snak med os, så finder vi frem til den bedste udvidelse til dig.
7. Bliver solcellen ikke meget varm, når der ikke er luft under den?
Flex solceller er specielt udviklet med det formål at kunne klæbes helt fladt til et produkt, derfor er der også tænkt på varmen, og alle Flex solceller har en luftcirkulation på overfladen, så de let kan komme af med varmen. Flex solcellen bliver ikke lige så varm som en standard solceller, som har glas og alurammer, som tiltrækker varmen.
8. Kan jeg gå på Flex solcellen?
Hvis du installerer Flex solcellen på en fint og jævnt flad overflade uden synlige fejl, stigninger, kurver, riller og andre ujævnheder, så kan man gå på solcellen uden problemer.
9. Hvor længe holder Flex solcellerne?
Flex solcelle er et kvalitetsprodukt, som har en ydelsesgaranti på 10 år, og derefter er der 90% tilbage af ydelse i solcellen, efter 25 år er der 80% ydelsesgaranti. Ydermere leveres Flex Light solcellen med 2 års produktgaranti og Flex Ultra solcelle med 5 års produktgaranti
10. Skal jeg bruge et specielt batteri?
Flex solceller kan lade op på alle batterier, men hvis du vil have en regulator til at styre opladningen, skal du være sikker på, at den kan håndter solcellen. Hos X-Sol Danmark forhandler vi kun regulatorer, som arbejder sammen med vores solceller.
11. Rengøring fleksibel
Vi anbefaler at man som minimum en gang om året rengør overfladen af vores fleksibel solceller. Brug rent vand og en blød klud for at undgå at ridse overfladen. Ved at rengør solcellerne en gang om året fjerner man evt. voks rester, skidt og andre partikler som kan sætte sig hurtigt over tid
Tilmeld dig vores nyhedsmail og blive opdateret med nye produkter og service.
Adresse:
X-Sol Danmark ApS
Saltrup vænge 11, 3230 Græsted, Danmark
Telefon:
+45 8872 3380
Email:
info@x-sol.dk
Åbningstid Dag/Timer:
Man - Fre / 08:30 - 17:00