ALT I SOLCELLER Landsdækkende service og installation online CHAT support 
 RING TIL OS + 45 8872 3380

Lithium batteri til campingvogn og båd 

Der er simpelthen ingen sammenligning. Lithium batteri er bedre, stærkere, lettere, mindre, hurtigere, sikrere, grønnere og mere kraftigt end et blybatteri og AGM.

Det er en udbredt misforståelse, at lithium er meget dyrere end AGM eller blybatterier, derfor prøver vi her at lave nogle simple sammenligninger af lithium LiFePO4, blybatterier og AGM.

Blybatterier plejede at være den bedste og eneste mulighed, men vi føler, at de absolut ingen berettigelse har på både eller campingvogne længere, da giftige gasser ikke må opbevares i opholdsstuer og skal placeres i godt ventilerede områder. Vedligeholdelse med påfyldning af væsker en gang om måneden, manglen på effektivitet og sikkerhedsrisici gør det til et "no go" i vore dage.

Så det efterlader os med AGM og lithium LiFePO4 batteri som leveringsdygtige muligheder til en båd eller campingvogn. Ved første øjekast synes disse batterier at være temmelig ens: De er begge "8D" størrelse, deres amp-timer er ens ... AGM vejer omkring 40% mere, hvor lithium batterier synes som overpris i forhold til det ordinære AGM

Lithium batter eller AGM

Problemet her er amp-timer-gåden. Lithium LiFePO4 batterier er så meget anderledes i forhold til AGM, og der er langt mere at overveje end blot fabrikkens amp-timer trykt på specifikationen.

 

Hvad vi virkelig har brug at sammenligne er de anvendelige amp timer i stedet for amp-timerne fortrykt på batteriet.

Brugbar amp i lithium batteri

Ser man på de brugbare amp-timer, ser man tydeligt, at AGM batteriet næsten kun har halvdelen af de brugbare amp-timer i forhold til lithium. Så for at få en lignende mængde af brugbare amp-timer skal vi bruge to AGM batterier for at matche et lithium LiFePO4 batteri.

Forventet levetid
Den næste store forskel mellem AGM- og lithiumbatterier er den forventede levetid. Lithium LiFePO4 holder mindst dobbelt så længe som et AGM og sandsynligvis endda tredobbelt. Det betyder, at vi mindst skal fordoble mængden af AGM batterier under samme levetid som et lithium batteri.

Ser man ikke videre end dette, er det let nok at se, at man mindst skal have 8 stk. AGM batterier for at have en lignende løsning som et lithium batteri. Så ikke alene har man mere vægt og bruger mere plads, men så er prisen sandsynligvis billigere.

Afladning
Et lithium LiFePO4 batteri kan aflades ned til 10% eller lavere. De fleste bly-, syre- og AGM batterier anbefales ikke til mere end 50% afladning. Samlet batterilevetid er hårdt ramt af højere niveauer af adladning i AGM (og bly/syre) i forhold til lithium batterier.

Lithium VS AGM batteri levetid

Mere effektive
Lithium LiFePO4 batterier er 99% effektive, hvilket betyder, at de tillader den samme mængde amp-timer både ind og ud. Blybatterier er mindre effektive og har et tab på 15 ampere under opladning, og ved afladning falder spændingen hurtigt og reducerer batteriets samlede kapacitet. AGM batterier er lidt bedre men langtfra så gode som lithium. (Hvis du ønsker at anvende forbrugsartikler såsom en air conditioner eller vandvarmer, har du brug for lithium batterier).

Et lithium batteri bevarer sin spænding under brug, hvilket er bedre og mere effektivt for alle vore elektriske apparater. Lithium ser ikke på, om det er på 30% eller 95%, og det vil ikke miste kapacitet. Dette er især vigtigt for elektrisk apparater, vandvarmere osv, der trækker en masse strøm. Ved anvendelser af bly-, syre- og AGM-batterier vil spændingen falde konsekvent i hele afladningen, det vil derfor være nødvendigt at have disse fuldt opladet på mere regelmæssig basis, og større belastning vil hurtigere suge på batteriets levetid.

Lithium LiFePO4 batteri til campingvogn

Product was successfully added to your shopping cart.
Lithium - LiFePO4 batteri

Lithium - LiFePO4 batteri

   

1 til 12 af 22

  1. 1
  2. 2

   

1 til 12 af 22

  1. 1
  2. 2